Hotel Pela

Blog

13.11.2019

Охрид - Градот на светлината

Охрид — град во југозападниот дел на Македонија, на североисточното крајбрежје на Охридското Езеро, кое по градот го носи и своето име. Охрид и Охридското Езеро се едни од главните туристички места во Македонија.

Прочитај повеќе
13.11.2019

Убавините на Охрид

Убавините на Охрид Охрид е главниот, културно историски град на Република Македонија, град со многу содржини и убавини, кои доколку се потрудите барем малку да ги побарате ќе видите дека им нема крај.

Прочитај повеќе